Eye Openers

Check jij dagelijks alles op Netflix, Youtube of Insta? Heb je een uitgesproken mening? En laat je graag van je horen? Dan is MovieZone op zoek naar jou!

Samen met 8 andere jongeren tussen de 15 en 19 jaar gaan we vier dagen lang naar een filmfestival. Bekijk films, doe mee aan events, ontmoet filmmakers en krijg een sneak peek in de backstage. Wij zorgen voor eten, drinken en je slaapplek. Op de laatste dag delen jullie je advies met het festival: hoe kan de volgende editie (nog) beter aansluiten bij wat jongeren willen? Meld je nu aan!

aanmelden voor de Eye Openers

De MovieZone Eye Openers zijn aanwezig op deze filmfestivals:

Movies That Matter

Waar: Den Haag

Wanneer: maart

Op het Movies that Matter Festival in Den Haag staat de combi van mensenrechten en film centraal. Het festival is een initiatief van Amnesty International, en hét Nederlandse festival van de geëngageerde film. Er worden zowel documentaires als speelfilms over mensenrechten en misstanden vertoond.

Go Short

Waar: Nijmegen

Wanneer: april

Van de Nederlandse filmfestivals is Go Short International Short Film Festival Nijmegen een van de jongste - en kortste. Op dit festival in en rond de Nijmeegse bioscoop Lux draait het allemaal om korte films, uit binnen- én buitenland.

NFF

Waar: Utrecht

Wanneer: september

Het Nederlands Film Festival (NFF) is het belangrijkste festival voor films en makers van eigen bodem. Er is naast aandacht voor film ook veel ruimte voor televisieproducties en games. Aan het eind van het festival worden op een groot gala de Nederlandse Oscars uitgereikt: De Gouden Kalveren.

Noordelijk Film Festival

Waar: Leeuwarden
Wanneer: November

Van 5 tot 11 november staat Leeuwarden een week lang in het teken van film. Het Noordelijk Film Festival heeft grote publieksfilms, bijzondere films voor de echte cinefielen, speciale premières met internationale gasten, muziekfilms en meer. Ook organiseren we er een MovieZone Talent Day!

aanmelden voor de Eye Openers

Wat is eigenlijk een filmfestival? 

  • Hier lees je over de uitslag van de MovieZone NFF jury afgelopen september
  • En hier over de Franse film die op Cinekid 2015 de Movie Zone Award kreeg van de jongerenjury
  • En hier over de fantastische ervaringen van de MovieZone-jury op het Amsterdamse horror-/ sf-/ fantasy-festival Imagine