Nieuws

Bijzondere masterclass filmkritiek

Altijd al een goede filmcriticus willen worden? Je kunt je nog 1 week inschrijven voor Eye's Masterclass Film & Leven...

Een goede filmrecensie gaat verder en vooral dieper dan 'de film was leuk' of 'de film was stom'. Maar hoe kun je naar films kijken en belangrijker nog: hoe krijg je jouw gedachten mooi op papier? In de Masterclass Film & Leven bekijken de cursisten onder leiding van filmcriticus Gawie Keyser wat de films die op het kijkmenu staan zeggen over onze wereld en ons leven. Het thema is daarbij new horizons: het gaat over de toekomst van film(kritiek) en Virtual Reality speelt ook een rol. Maar ook het verleden komt aan bod, want de aanstormende filmjournalisten kijken naar gerestaureerde klassiekers als de filosofische sf-film Stalker (1979) en de anti-oorlogsfilm Idi e smotri (1985).

Redacteuren van de Groene Amsterdammer treden op als gastdocent en vertellen over welke stappen je zet bij het schrijven van een (film)essay. De artikelen die de deelnemers in het kader van de cursus schrijven, worden gepubliceerd op de website van de Groene.

Klinkt dat je als muziek in de oren? Hieronder zie je wat je dan moet doen om kans te maken om bij die club van kritische kijkers & schrijvers te komen.  Inschrijven kan tot en met 31 juli. En voor meer info is er deze link.

Masterclass Film & Leven – Editie New Horizons
Data 12 sep, 26 sep, 10 okt, 24 okt, 7 nov
Tijd: 19.00-22.00
Locatie: Eye Filmmuseum, Amsterdam
Kosten: 185 euro