Nieuws

Dit wordt de MovieZone Jury @NFF

Het Nederlands Film Festival komt er weer aan en dat betekent behalve het gouden kalf, veel premièrefilms en series van eigen bodem ook... een nieuwe MovieZone Jury! Lyènne, Jens, Joey, Kim en Suraphon hebben zin in hun festivaldebuut.

Kim van Haaren, 19, vwo
"Het Nederlands Film Festival is niet helemaal mijn eerste filmfestival, want ik ging ook al eens naar het NFFS: het Nederlands Filmfestival voor Scholieren. Op het Nederlands Film Festival verwacht ik een heleboel geweldige films te zien en meer te leren over wat er allemaal achter de schermen bij het maken van een film gebeurt. Da's handig, want ik later best cameravrouw of editor willen worden. Of misschien wel zelf als actrice vóór de camera staan!"

Suraphon Monfils, 15, mavo
"Ik kijk gemiddeld twee films per week. Mijn favoriete film aller tijden is Wonder. Dat is een Amerikaanse dramafilm uit 2017, over een jongen met een gezichtsafwijking die voor het eerst naar school gaat, vastbesloten om zijn draai te vinden. Als jurylid ga ik vooral letten op de expressie van de acteurs. En hóe de film is gefilmd: heel creatief, of juist realistisch?"

Joey Isenia, 16, Opleiding Mediamanager
"Ik kijk meer dan vier films in de week; alltime-favorieten zijn Fast and Furious 7 en The Darkest Minds. Het wordt mijn eerste filmfestival, maar ik verwacht dat het een spektakel wordt. Ik ga vooral genieten en luisteren wat mijn medejuryleden te zeggen hebben. Later zou ik graag opnameleider willen zijn. Maar het lijkt me ook leuk om in commercials te spelen en te figureren in films. En dan droom ik natuurlijk ook van een hoofdrol :)!"

Jens van Loenen, 16, havo
"Ik hou van heel veel verschillende genres. Dat blijkt wel uit mijn favorieten: Inception, maar ook de nieuwe IT en Love, Simon. Ik doe zelf aan theater en wil volgend jaar, na mijn eindexamen, een jaartje naar Amerika. Als jurylid ga ik focussen op de opbouw van het verhaal. Als dat niet goed in elkaar steekt, kan ik niet genieten van een film. Ik hou niet van voorspelbare eindes, maar juist van onvoorspelbare twist die je niet aan zag komen."

Lyènne Doornos, 17, havo
"Ik ben behoorlijk nieuwsgierig, leergierig en een boekenwurm (en een theemuts) Ik wil graag van alles wat weten en hou er van om mensen en dingen tegen te komen die me nieuwe inzichten geven. Ik neem soms iets teveel op mijn bord, maar daar probeer ik dan wel weer een creatieve oplossing op te bedenken. Ik vind nu eenmaal een hele hoop tof! Ik kijk heel veel korte films, en als het uitkomt twee speelfilms in de week. Maar het liefst meer, natuurlijk! Mijn favoriete film is A Little Princess, uit 1995."