Nieuws

Geen geluk, gewoon hartstikke goed!

Uniek: regisseur Hanro Smitsman won op het Nederlands Film Festival voor de 3de (!) keer in zijn carrière de MovieZone Award. Ditmaal viel hij met zijn nieuwste film Gelukzoekers in de prijzen.

Daarmee is Hanro Smitsman geen gelukzoeker, maar een geluksvinder. In 2008 kreeg hij voor zijn speelfilmdebuut Skin de MovieZone Award, twee jaar later was het opnieuw prijs met Schemer en nu wist hij dus met Gelukzoekers de waardering van de jongerenjury te winnen.

De MovieZone Jury @NFF bestond uit vijf jongeren van 15 t/m 19 jaar: Kim van Haaren, Suraphon Monfils, Joey Isenia, Jens van Loenen en Lyènne Doorbos.

Zij zagen in Utrecht twaalf films, ontmoeten makers, liepen feestjes af en doken op in de Talkshow, waar ze bekendmaakten dat Gelukszoekers de winnaar was van de MovieZone NFF Award 2018.

En ze vertelden in het juryrapport ook wáárom deze Groningse romantische komedie de beste film van het hele festival was, in hun ogen: "Omdat deze voor ons boven de rest uitstak door zijn originaliteit. Dit kwam door de stijl van de film. De lichte en humoristische toon bleef tijdens de hele film voelbaar. De leuke en minder leuke onderwerpen worden op een unieke manier aangekaart. En het acteerwerk was continu zeer overtuigend, soms overdreven en soms juist klein. Precies goed!"

Wil je met eigen ogen bekijken wat er zo bijzonder is aan Gelukzoekers? Dat komt mooi uit, want de hele film staat online voor je klaar.