Nieuws

Supa Modo wint MovieZone Award op Cinekid

Regisseur Likarion Wainaina uit Kenia won op Cinekid de felbegeerde MovieZone Award voor zijn film Supa Modo. Volgens onze MovieZone Jury is het een film waar je over na blijft denken!

De MovieZone Jury op het Cinekid Festival 2018 bestond uit vijf jongeren van 12 en 13 jaar: Poppy van ’t Hoff, Youri van der Worp, Bertho de Winter, Ilias Louchahi en Zora Zantman.

Ze bezochten het MediaLab en spraken met filmmakers en keken zes films. Tijdens het kijken van de films hebben ze gelet op het verhaal, de emoties, en het begin en einde. Daarmee werd Supa Modo van de Keniaanse regisseur Likarion Wainaina de grote winnaar! 

"Supa Modo gaat over Jo die ziek is. Ze wil graag een superheld zijn en speelt de held in een film die ze zelf maakt. Het is mooi om te zien hoe in deze andere cultuur iedereen meehelpt om haar blij te maken. Tussendoor zie je ook haar eigen fantasie. Supa Modo heeft gewonnen, omdat het een film is die je raakt maar toch mooi eindigt. Het is een bijzonder verhaal en heel anders dan normaal. Deze film is gewoon prachtig. Het is een film waar je over na blijft denken."

Heel waarschijnlijk komt Supa Modo begin 2019 uit in Nederland. Wij kunnen bijna niet wachten!